
Re: цензії
- 10.07.2025|Дана Пінчевська"Щасливі ті люди, природа яких узгоджується з їхнім родом занять"
- 10.07.2025|Володимир СердюкАнтивоєнна сатира Володимира Даниленка «Та, що тримає небо»
- 27.06.2025|Ірина Фотуйма"Коні не винні" або Хроніка одного щастя
- 26.06.2025|Михайло ЖайворонЖитомирський текст Петра Білоуса
- 25.06.2025|Віктор ВербичПро що промовляють «Вартові руїни» Оксани Забужко
- 25.06.2025|Ігор ЗіньчукБажання вижити
- 22.06.2025|Володимир ДаниленкоКазка Галини Пагутяк «Юрчик-Змієборець» як алегорія про війну, в якій ми живемо
- 17.06.2025|Ігор ЧорнийОбгорнена сумом смертельним душа моя
- 13.06.2025|Тетяна Качак, літературознавиця, докторка філологічних наук, професорка Прикарпатського національного університету імені Василя СтефаникаЗвичайний читач, який став незвичайним поетом
- 12.06.2025|Ігор Зіньчук«Європейський міст» для України
Видавничі новинки
- Джон Ґвінн. "Лють Богів"Проза | Буквоїд
- Дженніфер Сейнт. "Аталанта"Проза | Буквоїд
- Вероніка Чекалюк. «Діамантова змійка»Проза | Буквоїд
- Джон Ґвінн. "Голод Богів"Книги | Буквоїд
- Олеся Лужецька. "У тебе є ти!"Проза | Буквоїд
- Крістофер Паоліні. "Сон у морі зірок"Проза | Буквоїд
- Дженніфер Сейнт. "Електра"Книги | Буквоїд
- Павло Шикін. "Пітон та інші хлопці"Книги | Буквоїд
- Книга Анни Грувер «Вільний у полоні» — жива розмова з Ігорем Козловським, яка триває попри смертьКниги | Буквоїд
- Тесла покохав ЧорногоруКниги | Буквоїд
Події
16.11.2020|11:17|Буквоїд
Вийшла друга книжка Євгена Клопотенка: "Зваблення їжею з українським смаком"
У видавництві #книголав вийшла друга книжка відомого кулінарного експерта, шеф-кухаря та телеведучого Євгена Клопотенка – «Зваблення їжею з українським смаком».
Це результат кількарічних досліджень історії української кухні, роботи з істориками та всеукраїнської експедиції. Євген Клопотенко переосмислив українські давні страви по-новому і запропонував 70 авторських рецептів, які розділено на 9 розділів. З книжки можна дізнатись як приготувати супи та юшки (в тому числі й не один варіант борщу), страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку та солодке.
«Зваблення їжею з українським смаком» також містить факти про українські продукти та харчі – як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати. А ще кулінарний експерт згадує про свою дослідницьку експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією.
«Ця книга — ще один мій внесок у створення фундаменту нації та моя відповідь на питання «Що таке українська кухня?». Я прагнув показати, що вона багатогранніша, ніж нам здається. Вона глибша та менш стереотипна, ніж ми звикли думати. Вона має шалену енергетику, величну історію та неймовірний потенціал для розвитку. Українська кухня може дивувати! Приготуйте п’ять страв із цієї книжки — і відчуєте, як серце наповнюється радісним хвилюванням».
«Зваблення їжею з українським смаком» також містить факти про українські продукти та харчі – як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати. А ще кулінарний експерт згадує про свою дослідницьку експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією.
«Ця книга — ще один мій внесок у створення фундаменту нації та моя відповідь на питання «Що таке українська кухня?». Я прагнув показати, що вона багатогранніша, ніж нам здається. Вона глибша та менш стереотипна, ніж ми звикли думати. Вона має шалену енергетику, величну історію та неймовірний потенціал для розвитку. Українська кухня може дивувати! Приготуйте п’ять страв із цієї книжки — і відчуєте, як серце наповнюється радісним хвилюванням».
Євген Клопотенко
«Після того, як весь світ дізнався всю правду про український борщ завдяки Жені, ми всі повинні дізнатись більше про українську кухню. А це щонайменше ще 70 рецептів від Євгена Клопотенка, які #книголав видав з великою любов’ю. Тішусь, що ми разом змінюємо підхід українців до готування і споживання їжі, ламаємо стереотипи, відкриваємо щось нове і давно забуте старе».
Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва #книголав
Коментарі
Останні події
- 11.07.2025|10:28Оголошено конкурс на літературну премію імені Богдана-Ігоря Антонича “Привітання життя”
- 10.07.2025|23:18«Не народжені для війни»: у Києві презентують нову книжку Артема Чапая
- 08.07.2025|18:17Нова Facebook-група "Люблю читати українське" запрошує поціновувачів вітчизняної літератури
- 01.07.2025|21:38Артур Дронь анонсував вихід нової книги "Гемінґвей нічого не знає": збірка свідчень про війну та життя
- 01.07.2025|18:02Сергію Жадану присуджено австрійську державну премію з європейської літератури
- 01.07.2025|08:53"Дикий Захід" Павла Казаріна тепер польською: Автор дякує за "довге життя" книги, що виявилась пророчою
- 01.07.2025|08:37«Родовід» перевидає «З країни рижу та опію» Софії Яблонської
- 01.07.2025|08:14Мартин Якуб презентував у Житомирі психологічний детектив "Гріх на душу"
- 01.07.2025|06:34ТОП-10 книг ВСЛ за червень 2025 року
- 01.07.2025|06:27Українська письменниця Євгенія Кузнєцова у лонглисті престижної премії Angelus