Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

15.08.2016|11:13|Буквоїд

Виходить книга про історію України від професора Гарвардського університету Сергія Плохія

Цього року видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» до Форуму видавців у Львові готує справжній сюрприз. Почесним гостем цьогорічного Форуму стане професор історії Гарвардського університету Сергій Плохій.

Його книга «Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до Незалежності» вийде друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» на початку вересня.

Сергій Плохій – унікальна людина, один з провідних спеціалістів з історії Східної Європи, у Гарвардському університеті обіймає посаду «Mykhailo Hrushevsky Professor of Ukrainian History». Його книга «Брама Європи: історія України від скіфських воєн до Незалежності» - це неупереджений погляд на історію України, вона вже була презентована в США й привернула до себе багато уваги. Революція Гідності та війна України проти агресії РФ породила на Заході інтерес до української історії, але чимало американських фахівців в уряді, розвідувальних управліннях та в аналітичних центрах, які опікуються Україною, спеціалізуються переважно на Росії. "Більшість студентів, якщо вони беруть якісь курси з історії Східної Європи, то це російські курси. І традиція, яка сформована тут в російській історії, сформована російською імміграцією, переважно післявоєнного періоду", - пояснив Плохій, чому він взявся за написання цієї книги. Фахівців мало і в американській пресі : "Дуже багато було помилкових оцінок, історичних паралелей, алюзій. Я зрозумів, що прийшов час просто відсунути всі свої інші проекти і зробити цю книжку".

Книга «Брама Європи» на 400 сторінках охоплює історію України за 2500 років – від Геродота і до анексії Криму. "Книга - дуже сучасна в плані питань. У ній я написав про політику, геополітику, культурну та етнічну ідентичність, міжнародні відносини і так далі, - підкреслив науковець. - По суті ця книжка намагається відповісти на всі питання, які з’явилися в новинах про події в України за останні 2 роки"- каже Сергій Плохій.

Сергій Плохій відвідає Форум видавців з 16 по 18 вересня, презентує книгу «Брама Європи» та зустрінеться з читачами, істориками та студентами.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери