Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

26.09.2008|12:58|Буквоїд

Роман із Оленою Михалковою

«Водоворот чужих желаний» - так називається новий детектив російської письменниці Олени Михалкової, яку вона презентувала у київському салоні-магазині empik.

Це – вже сьомий роман московської авторки. Свого часу юрист за освітою і письменниця за фахом Олена Михалкова (до речі, Михалкова це – її псевдонім) кілька місяців пропрацювала помічником слідчого у міліції. Однак, за її словами, це жодним чином не позначилося на детективах, які вона пише. «Для мене важливіші ситуації і люди, аніж той бруд і та «чорнуха», яка є нашому суспільстві. Іноді якісь люди, фрази, або ситуації підштовхують до написання роману», - каже авторка. До написанні нової книжки – «Водоворот чужих желаний» підштовхнула реальна дитяча історія. Вірніше – спогади, які стали основою для розгортання детективного сюжету.   

Олена Михалкова каже, що їй подобаються романи Агати Крісті та Бориса Акуніна. Сама ж почала писати абсолютно несподівано: «До певного часу я писала сценарії до дитячих програм. І мені все так набридло, що я готова була вже повикручувати вуха зайчику і засунути ведмедя головою до вулику. І от саме тоді ми поспорили із моїм чоловіком на пляшку лікеру «Бейліз», що я напишу детектив, а він не зможе здогадатись, хто вбивця». Парі Олена виграла, а згодом її мама таємно від неї віднесла перші романи до видавництва, яке запропонувало Михалковій видати серію книжок.  

У листопаді цього року з’явиться новий роман російської письменниці – за умовами угоди із московським видавництвом «Ексмо», вона повинна здавати до друку нову роботу кожні чотири місяці. «Це надзвичайно складно, - скаржиться Михалкова, - але я намагаюсь тримати себе у формі. Я не хочу робити халтуру, а тому іноді затягую строк».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери