Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

21.02.2024|13:57|Буквоїд

Український ПЕН започатковує Читацький ПЕН-клуб

Перша зустріч відбудеться 23 лютого – обговорюватимуть “Майстра корабля” Юрія Яновського.

Читацький ПЕН-клуб – це серія розмов з українськими письменниками та письменницями про важливі для них книжки, вплив читацького досвіду на вибір письменницької траєкторії й точки перетину літературних контекстів у просторі й часі.

“Література – це простір постійного діалогу, обміну досвідом і пошуку відповідей на запитання, які постають у різні літературні та історичні періоди перед різними авторами. Читацький клуб в Українського ПЕН – це спосіб показати, як різні літературні процеси взаємодіють крізь час і простір, як розгортається діалог письменників різних країн і поколінь, непомітно впливаючи одне на одного й відтак на літературу загалом”, – розповідає про нову ініціативу Анна Вовченко, кураторка Читацького ПЕН-клубу, перекладачка та культурна менеджерка. 

Зустрічі відбуватимуться раз на місяць, а про обрану книжку оголошуватиметься щонайменше за 2 тижні до події на майданчиках Українського ПЕН. За концепцією, запрошений автор/ка добирає книжку для обговорення. Безпосередньо до обговорення також запрошують відомих культурних діячів письменників, поетів, перекладачів, режисерів, сценаристів і т.д.

Перша зустріч Читацького ПЕН-клубу, впродовж якої письменниця Марина Пономаренко говоритиме про роман Юрія Яновського«Майстер корабля» з кінорежисеркою Марисею Нікітюк та літературознавцем Ростиславом Семковим, відбудеться 23 лютого о 18:00 у київському просторі PEN Ukraine за адресою: вул. Лук’янівська, 14а (Контрактова площа).

Умовою участі є довільний благодійний внесок.

В рамках наших заходів Український ПЕН традиційно підтримуємо збір для закупівлі автівок та інших корисних речей для ЗСУ, який організовує Kult.Podcast – подкаст про культуру, літературу та філософію. Автори Kult.Podcast – літературознавиця Тетяна Огаркова та філософ Володимир Єрмоленко.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери