Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Зустрічі

Події

18.02.2013|15:30|Буквоїд

Філософи Дністровий і Єрмоленко подискутують про кохання

26 лютого о 19.00 у креативному просторі «Часопис» (вул. Льва Толстого, 3) філософи Анатолій Дністровий та Володимир Єрмоленко дискутуватимуть про парадокси любові.

Приводом до дискусії стала однойменна книжка сучасного французького філософа і письменника Паскаля Брюкнера.

А все ж неправда, що філософи говорять лише про трансцендетальне, дискурсивне й екзистенційне. Сучасні філософи знаходять, над чим порозмислити, не лише у високому, а й у щоденному. Хоча тема, яку обрали для дискусії відомі філософи Анатолій Дністровий і Володимир Єрмоленко, є одночасно і надвисокою, і цілком буденною. За чашкою вечірнього чаю двоє відомих інтелектуалів дискутуватимуть про любов і її неодмінні парадокси. «Любов – це капітуляція перед іншим та зв´язування себе з іншим. Це єдина насолода від несвободи, яку можна витерпіти», – вважає Єрмоленко. «Кохання – це біохімічний стан організму, в процесі якого свідомість здатна мислити «навпаки» і, відповідно, проектувати «навпаки» поведінку. Наприклад, це добровільне зречення від майна, грошей і навіть власного життя», – наполягає Дністровий. А тим часом Брюкнер відстоює свою парадоксальну думку: «Не варто увінчувати кохання цими лаврами – воно пречудово існує саме. Існує поступ у становищі чоловіків та жінок, існує змога удосконалення особистості, проте в коханні поступу немає. Воно завжди буде належати до розряду несподіванок. І це добра новина початку цього століття».

На дискусію запрошуються всі, хто вміє любити, хто вірить у любов, хто страждав від любові й народжувався знову під її впливом, хто шукає любов чи уже її знайшов. Свої запитання дискутантам ви зможете поставити під час самого заходу або на сторінці зустрічі у мережі Facebook.

Звертаємо увагу, що вхід на презентацію за умовами креативного простору «Часопис» коштуватиме 30 грн за першу годину та 15 грн за кожну наступну. Кава, чай, солодощі, wi-fi – за рахунок закладу.

 

Реєстрація за телефоном 067 2475960 або на сайті креативного простору «Часопис».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери