Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

11.06.2020|02:59|Буквоїд

Сергій Майдуков з командою ілюстраторів створили змістовні постери до дня донора

Проєкт «Art Donation» був ініційований волонтерською організацією «Агенти крові» до міжнародного дня донора.

За втілення ідеї в життя взявся Сергій Майдуков – відомий ілюстратор, який співпрацює з The New Yorker, The New York Times, The Washington Post, The Guardian, The Village Voice, The Financial Times, The Boston Globe та іншими ЗМІ, які читає весь світ. Сергій також залучив до роботи команду ілюстраторів, з якими вже створив гучний проєкт про Київ на карантині у вигляді журнальних обкладинок – THE KYIVITE. Серед інтузіастів Таня Кремень, Саша Піас, Олена Лондон, Дарина Скульська, Орися Мельник та інші.

«Art Donation» створений для того, щоб не надто естетичну процедуру донації показати з іншої сторони: через метафори, фантазію, фарби та креатив. Адже є певні краса та сміливість у бажанні ділитися своєю кров’ю.

«Ми в Агентах крові вже 5 років говоримо про донорство крові, але цього не завжди достатньо. Всесвітній День донора – це той невеликий проміжок часу, коли фокус громадськості зміщується на цю тему. Роботи ілюстраторів – це оголення внутрішньої краси донорства. Я ризикнула звернутися до Сергія та його команди, оскільки закохалася в проект KYIVITE і окремо в унікальний талант Сергія візуалізувати думки. Тож вони пройшлися по темі з рентгенівським апаратом, дістали найважливіше та запакували в естетичну форму. Такий проект – кращий подарунок для наших донорів», – розповідає кураторка «Агентів Крові» Олена Балбек.

Також в Охматдиті, Інституті Амосова та Інституті Серця на Братиславській пройде виставка з вже роздрукованими постерами.

Посилання на постер

Агенти крові – волонтерський рух популяризації донорства. 5 років проводять чергування по вівторках в Інституті серця МОЗ України, по середах у Центрі крові ОХМАТДИТу, та виїзні чергування разом з Національним інститутом серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери