Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Культура

Події

16.02.2019|19:01|Буквоїд

Письменник Тарас Ващук подарував українській школі в ОАЕ партію видань «Книга-мандрівка. Україна».

Письменник з Калуша Тарас Ващук, який наразі живе і працює в Об’єднаних Арабських Еміратах,  подарував Українській школі в ОАЕ партію видань «Книга-мандрівка. Україна».

Письменник з Калуша Тарас Ващук, який наразі живе і працює в Об’єднаних Арабських Еміратах,  подарував Українській школі в ОАЕ партію видань «Книга-мандрівка. Україна».

Зараз вже є 10 книг, будуть ще 5, повідомив активіст української громади в Еміратах в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

«Я побачив класну книжечку креативної групи Green Penguin. З керівництвом Української школи в ОАЕ ми вирішили, що для позакласного читання було б дуже класно закупити партію українських книжок «Книга-мандрівка. Україна». За цією книгою ми плануємо вести кілька цікавих уроків - історію, географію, вивчати невідомі сторінки України, влаштовувати інтелектуальні ігри тощо. Сподівюсь, що діткам сподобається», - зазначив Тарас Ващук.

Він повідомив, що перший урок буде творчий – це майстер-клас від письменника під назвою «Вигадуємо казку разом», який відбудеться сьогодні, 15 лютого. У рамках майстер-класу буде презентовано видання «Книга-мандрівку. Україна», і наступні уроки проводитимуться за нєю.

Письменник нагадав, що у столиці ОАЕ Абу-Дабі сформувалася ще одна школа для українських діток. «Плануємо співпрацювати з цією школою і передати їй кілька книжок «Книга-мандрівка. Україна». Ми замовили англійську версію, передамо її до Посольства України в Абу-Дабі», - повідомив Тарас Ващук.

«Це є культурна діпломатія. Ми пропагуємо Україну у світі, показуємо її різноманітну культуру, традиції і, звичайно, хочемо, щоб наші діти в ОАЕ не забували нашу культуру», - зазначив активіст громади.

Тарас Ващук повідомив, що кошти на закупівлю «Книги-мандрівки. Україна» для школи в ОАЕ були зібрані під час реалізації його книги «Україна в пісках».

«Я колись працював журналістом, пишу короткі оповідання. Моя специфіка чітка – це новелістика. У 2017 році у видавництві «Фоліо» вийшла моя книжка Україна в пісках. Це збірка оповідань, в основному, про життя українців в ОАЕ. Там є й кілька драматичних історій. Книжку підтримали серйозні письменники, яким якість моєї роботи відома ще по Україні.  Тому книга мала досить непоганий резонанс. Вона була представлена на Форумі видавців у Львові у 2017 році. Передмову писав Андрій Курков», - розповів автор.

Презентуючи книгу, автор мав тури Італією, Україною, Хорватією. Оскільки зараз Ващук живе і працює в ОАЕ, тут його читачів найбільше. «В Арабських Еміратах я чітко пояснював людям, що чверть коштів з реалізації книги буде йти на благодійність. Водночас, в ОАЕ гроші можна збирати тільки у приватній ініціативі, тоді ці кошти можна кудись направляти», - розповів Ващук.

 Він подякував українській громаді в ОАЕ. «Мені дуже приємно, що громада така читаюча, активно купувала книжки і приходила на презентації, що допомогло зібрати кошти на партію цих підручніків», - сказав Ващук. «Громада українців в Еміратах дуже хороша. Завдяки їй відбуваються різні благодійні проекти, у тому числі й освітні, які ми маємо можливість підтримувати. Це, зокрема, допомога українським сиротинцям, онкохворим дітям і багато інших проектів», - зазначив письменник.

Говорячи про громаду, Ващук додав, тут нікого не залишають наодинці з проблемами. «В ОАЕ функціонує група взаємодопомоги у Facebook. Є свої адвокати, які консультують, є Українська греко-католицька церква і священник о.Степан, є служби українською мовою, є клуби за інтересами (велоклуб, футбольний, волейбольний тощо). Громада також бере участь у численних фестивалях в ОАЕ», - розповів активіст.

Письменник повідомив, що в Еміратах вже чекають на другу його книжку, і вона фактично готова.  «Намагатимусь швидше її видати», - пообіцяв автор.

Тарас Ващук народився у 1982 р. у місті Калуш на Івано-Франківщині. Уукраїнський письменник і журналіст, автор поетичної збірки «Чорна квітка» (2003), лауреат премії «Дебют року в прозі-2007», учасник з’їзду молодих літераторів Ірпінь-2008, дипломант всеукраїнського конкурсу малої прози «Сила Малого-2009», лауреат міжнародного конкурсу журналу «Zeit Glass 2016». З кінця 2012 року працює за контрактом в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Інформація: Укрінформ



Додаткові матеріали

14.02.2019|19:59|Події
Як у Полтаві практикують буккросинг
14.02.2019|13:44|Події
Книги, які стали бестселерами у рік вашого народження
13.02.2019|12:19|Події
Дипломат Дмитро Кулеба написав книжку про інформаційну безпеку та критичне мислення
15.02.2019|14:25|Події
У Чернівцях гімназисти подарували книжки онкохворим діткам
14.02.2019|11:31|Події
Поміж свободою і безпекою: більше ніж “за” і “проти”
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери