Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Культура

Події

11.07.2017|15:15|Буквоїд

Бібліотеки Сходу та Півдня України отримають у подарунок 500 комплектів історичної літератури

Група «Інформаційний спротив» (www.sprotyv.info) оголосила початок акції «Книжкова навала», у рамках якої бібліотеки 9 східних та південних областей України – Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської – отримають у подарунок 500 комплектів з 13 книжок з історичної та військової тематики.

Метою акції є протидія російській пропаганді, яка постійно вдається до перекручування фактів і спекуляцій навколо історичних тем, що по-різному сприймаються в регіонах України. Спотворення минулого є одним з елементів «гібридної війни», яку Кремль веде проти України, з метою поглиблення розколу в українському суспільстві та дестабілізації ситуації в областях.

Як зазначив координатор групи ІС Дмитро Тимчук, до комплекту входять такі видання:

- 10 томів серії «Історія без цензури» (Видавництво «Клуб сімейного дозвілля», 2016 р.)

- «Війна і міф: невідома Друга світова» (Видавництво «Клуб сімейного дозвілля», 2016 р.)

- а також книга, написала координаторами та експертами групи ІС: «Вторжение в Украину: Хроника российской агрессии» (Видавництво «БрайтБукс», 2015 р.; українською та російською мовами).

Кожна область отримає від групи ІС 40-60 комплектів книжок, передача яких відбудеться у вересні 2017 р. Дмитро Тимчук підкреслив, що за підсумками акції у кожному районі вказаних 9 областей має бути принаймні один комплект таких книжок. На його думку, в Україні потрібно системно займатися історичним просвітництвом: «Сьогодні це вже не питання підвищення культурного рівня громадян – це питання національної безпеки та виживання держави».

Також у регіонах буде проведено цикл публічних лекцій з найбільш дражливих проблем минулого, які викликають бурхливі дискусії.

Акцію буде реалізовано без залучення бюджетних коштів у партнерстві з видавництвом «Клуб сімейного дозвілля», громадським проектом «Likбез. Історичний фронт» та Українською бібліотечною асоціацією.

За словами Дмитра Тимчука, група ІС буде шукати можливості, щоб збільшити масштаб і «глибину» акції. «Своїми силами ми «закриємо» рівень районів. Але чудово розуміємо, що цього недостатньо. В ідеалі такі книжки повинні бути у кожній школі (в опорних школах – в обов’язковому порядку) і кожній «живій» сільській бібліотеці» - написав координатор ІС на своїй сторінці у Facebook.

https://www.facebook.com/dmitry.tymchuk/posts/1258696324259020



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери