Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Книжковий ринок

Події

01.09.2015|08:14|Буквоїд

Як не збожеволіти під час воєн і революцій — виходить книжка-рецепт

Видавництво «Віват» випускає книжку «Збережи свідомість...» педагога, історика і практикуючого гештальт-психолога Євгена Медреша, де автор ділиться з читачем рецептами, як зберегти в собі людяність під час тих переломних соціальних потрясінь, через які сьогодні проходить Україна.

«Книжка надзвичайно важлива для нас, тому що вона — своєрідний інструмент психологічної реабілітації для всього українського суспільства. Автор як практикуючий гештальт - психолог щодня стикається з реальними життєвими історіями, людськими переживаннями, має справу з величезним масивом інформації. У книжці він узагальнює багато ситуацій і дає дієві поради, як за нинішніх обставин не збожеволіти, залишитися мислячою адекватною людиною», — говорить генеральний директор видавництва Юлія Орлова.

«Збережи свідомість...» — книжка, багато в чому побудована на відомих конфліктних діалогах, у центрі яких — події, що відбуваються в Україні (революція, війна). Кожен читач із подивом відзначить, що останнім часом неодноразово стикався з аналогічними ситуаціями в житті і навіть брав у них участь. При цьому в книжці весь час чутно голос автора, що ставить учасникам конфлікту природні запитання, над якими варто задуматися.

«Я хотів би, аби люди дивилися на події саме по-людськи. Я намагаюся наочно показати, що реальний світ не ділиться на біле і чорне, на «свій-чужий». Якщо ми хочемо жити далі, нам потрібно знайти в собі сили залишатися людьми. Це дуже складно, насправді, одні рвуться в янголи, інші легко знаходять у собі щось звіряче. Але фішка людини — у здатності співчувати, в умінні діяти усвідомлено, брати на себе відповідальність за власні вчинки. І ще в тому, щоб чути й поважати іншу думку. Ось про це я і хотів поговорити з читачами », — зазначає Є. Медреш.

Презентація книжки відбудеться у вересні в рамках Львівського форуму видавців (стенди видавництва – № 328 и337).

«Віват» також готується представити книжку на Франкфуртському книжковому ярмарку.

Євген Медреш народився 1958 року в Харкові. Закінчив Харківський політехнічний інститут, історичний факультет Харківського державного університету, а також Московський інститут гештальт-терапії. Є засновником і директором першої в Україні приватної гімназії «Очаг» (м. Харків), одним із перших діячів реформаторського педагогічного руху в Україні, автором тренінгових програм у галузі освіти, психологічного консультування, особистісного та сімейного розвитку. Не раз публікував статті в українських ЗМІ, автор кількох книжок, у тому числі поетичної збірки.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери