Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

19.05.2017|22:34|"Новое время"

Книжковий Арсенал: 8 книжок для дітей

Кількість людей і книжок на Книжковому Арсеналі не може не радувати. Коротко напишу огляд по тим дитячим книжкам, які купила сама.

1. "Якого кольору поцілунок" (Росіо Бонілла, NEBO BOOKLAB PUBLISHING). Книга, тепер вже улюблена, для дітей від трьох років і до безмежного віку, прекрасно ілюстрована. Про дівчинку Моніку-Мінімоні, яка замислилася про те, якого ж кольору поцілунок. Книжка може завершуватися обіймами і цілунками з батьками. Вона точно про "формування уподобань", про вивчення кольорів, міркування про емоції. В ній купа "точок входу" в розмову з дитиною. Добра і славна, підходить як подарунок дитині будь-якої статі.

2. "Абетка ремес і професій" (Надія Репета, Видавництво Старого Лева). Для дітей 4-9 років. Можна вивчати алфавіт, вивчати короткі вірші-чотиривірші, дізнаватися про професії (наприклад, гонтар, єгер, вівчар, маловар, щіткар, ювелір).

Читайте також: Десять лучших украинских книг 2016 года

3. "Веселі цифри", "Тварини в лісі". (Серія "Школярик", видавничий дім "Школа"). Чудові, дуже якісні книжки-іграшки для малюків від 1-4 років. Буду тепер спеціально шукати їх книги. У мене рідко не буває "коментарів" до видань, але тут все дуже продумано і якісно. Пальчиками на кожному розвороті можна приводити в рух картинки, вивчати домашніх, диких тварин, цифри, кольори та інші чудові ілюстрації. І славетні строфи для розучування з дітьми.

4. "Фріда" (NEBO BOOKLAB PUBLISHING). Купила "на виріст" дочці (або в подарунок дівчинці-підлітку). З цієї книги, наскільки я зрозуміла, починається серія про біографії відомих жінок.

5. "Шукай і знаходь тварин" (Тьєррі Ляваль і Яну Кувен, Читаріум). Книжка-гра. Вік від 3-11 років. Теми: птахи, риби, ссавці, рептилії, комахи. На початку блоку — малюнки з підписами тварин, на розвороті — велика ілюстрація, на якій цих тварин потрібно знайти. Корисно для розвитку уваги і закріплення вивченого в школі.

Читайте також: Книжный Арсенал: 11 детских книг с особенной изюминкой

6. "Викрадення Мони Лізи" (Майке Коолен та Нікі Тойніссен, АRTBOOKS). Книга-гра. Від 5-12 років. Сюжет: з Лувру вкрали картину, (кожна сторінка - нова країна зі своїми визначними пам´ятками) її потрібно відшукати в руках злодюжки і повернути в Лувр. Картину знайшла і повернула.

7. "Лякація", "Горобці-молодці", "Снюся-нюсь-нюсь". Вірші для дітей. Правда, тут треба уважно дивитися, чи підійдуть для конкретних дітей.

8. "Моє дивовижне тіло" - інтерактивна книга-енциклопедія по анатомії для дітей 4-10 років. (В ній багато корисного, але є і спірні, на мій погляд, речі). В скарбничку енциклопедій.

Звичайно, це тільки те, що я встигла взяти в руки - книг величезна кількість.

Світлана Ройз, психолог



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери