Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

Топ-5 книжок для малюків

Пригадайте свою першу книжку… Якою вона була, чого ви з неї дізнались і за що її любили? А головне, згадайте, коли вона з’явилась у вашому житті? Напевно, добрі і теплі спогади пронеслись у вас перед очима. Для того, що у наших малюків колись також з’явились подібні спогади, ми підготували підбірку книжок для наймолодших читачок та читачів.

Олена Забара «Улюблені машинки»
 
Попри усталені стереотипи щодо іграшкового набору для хлопчиків та дівчаток, книжка-картонка про машинки буде цікава і дівчаткам, і хлопчикам. 
Мама-творчиня Оксана Забара підготувала яскраву розповідь про машинки, без яких у дорослому житті просто неможливо обійтись. Гортаючи сторінки, на яких зображені кольорові фігурки з фетру, малята дізнаються назви машин англійською та українською мовами. Швидку допомогу, пожежну і поліцію, паротяг, екскаватор і звідний кран, бетономішалку та самоскид, трактор та вантажівку зустрінуться маленьким дівчатам та хлопчикам, коли вони подорослішають, а зараз – книжка, яка збагатить словниковий запас малечі та розширить світогляд. До речі, креативні фігурки з фетру – витвір самої авторки, креативної Оксани Забари.
 
 
Деякі казкові історії знають три покоління батьків, але повсякчас з’являються нові та цікаві оповіді, що навчають малечу творити добрі справи. Одна з них – історія про сонечко, якому добрий друзяка допомагає зарадити лихові. Маленькі читачі матимуть змогу навчитись читати, а добра історія від казкарки Галини Малик покаже приклад справжньої дружби та взаємодопомоги. Допомогла розказати історію ілюстратора Мар’яна Качмар, що створила візуальні образи милих та дотепних героїв.
 
Прийшла пора вчитись віршиків, і веселі римовані замальовки про каченят, курчат, песика і навіть поросятко з кабаном обов’язково сподобаються наймолодшим читачам. Хочете, щоб спритна малеча тренувала пам’ять?
Тоді ці короткі та веселі віршики для вашої малечі. А «оживити» та уявити героїв допомагають радісні яскраві картинки від Наталії Анікіної.
Женя Миронюк «Скоромовки»
 
Лідерський потенціал та харизма – не єдині якості, потрібні для успіху. Серед must have сучасної успішної людини є також і навички публічного виступу, які розвиваються завдяки скоромовкам. Попрацюйте з малечею над вмінням чітко висловлюватися, закладаючи з дитинства навички ораторської майстерності за допомоги веселих бобрів та бобренят і жвавих жуків. Повірте, «рикати» та «дзижчати» іноді дуже корисно!
Мар’яна Прохасько «Кучеряві заводять хом’ячка»
 
Здається, не існує людини, яка б не мріяла в дитинстві про домашнього улюбленця. 
Вже знайомі малятам брат з сестричкою з сімейки Кучерявих перейшли від мрій до дії та завели хом’ячка. А от що сталося далі, ви розповідатимете самі за допомогою картинок, які створила авторка історії про Кучерявих. Четверта книжка Мар’яни Прохасько, у якій мова йде про життя веселої сімейки Кучерявих, виходить у світ, щоб потішити малюків та дорослих.
 
ЩО Ж СТАЛОСЯ, КОЛИ БРАТ З СЕСТРИЧКОЮ З СІМЕЙКИ КУЧЕРЯВИХ ПЕРЕЙШЛИ ВІД МРІЙ ДО ДІЇ? ДІЗНАВАЙТЕСЬ РАЗОМ
Пригадайте відоме англійське прислів’я: «Не виховуйте дітей, все одно вони будуть схожі на вас. Виховуйте себе». Якщо ви по-справжньому хочете бачити свою дитину освіченою людиною, то обов’язково почнете з книжок. І для дітей, і для себе!
 


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери