Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності

Літературний дайджест

17.04.2018|09:11|Yakaboo

Здоров’я, виховання й розвиток: книги для мам

Коли жінка готується стати мамою, а потім уже опікується коханим малям, у певний період часу на читання книг бракує.

Тому, доводиться обирати одразу максимум – те цікаве і практичне. Пропонуємо вам добірку книг для мам і майбутніх мам, яка стане в пригоді.

16_11_04

Правила розвитку мозку дитини

Мабуть, кожна мама прагне для свого малюка найкращого. І часто шукає методи, як розвивати майбутнє чадо ще в утробі. Молекулярний біолог і батько двох дітей Джо Медіна вирішив розкласти для батьків по поличках що з наукового погляду є зерном і грунтом для виховання розумної й щасливої дитини.

Відповіді на питання, що ж можна зробити для розвитку дитини ще під час вагітності й у перші місяці. Також автор розповідає про кілька протилежних способів, щоб сон батьків і дитини проходив щасливо. Жонглюючи науковими фактами книга однак не є складною чи нудною. Навпаки, приправлена життєвим історіями, тож хай серйозний обсяг книги вас не лякає. До речі, прочитати її зі захопленням може й той хто ще не задумується про дітей, а просто цікавиться науковими знахідками.

16_12_04

Грудне вигодовування. Секрети і секретики

Із народженням дитини більшість мам, які мають змогу, обирають для свого малюка грудне вигодовування. Про те,що це природне годування найкорисніше для дитини говорять лікарі. Здавалось, природа все придумала, але от не завжди годування проходить так легко. Як правильно розпочати годування, у яких положеннях годувати малюка і яких змін зазнає життя жінки?

Автори книги, консультанти з грудного вигодовування, розкажуть вам про всі проблеми, які можуть виникнути і шляхи їхнього рішення. Таку книгу краще читати, коли малюк іще в животику, аби не наробити помилок із перших днів. Адже інформований значить озброєний.

16_13_04

Французьке виховання

Авторка книги – американська журналістка Памела Дракерман, якій судилося народити і виховувати двох дітей у Франції. Маючи змогу порівняти підхід до батьківства та виховання дітей у США і Франції.

Виявляється підхід до вагітності, планування пологів, відновлення мами, а також ставлення до дитини у двох країнах кардинально різний. А французькі малюки вже з кількох місяців від народження сплять всю ніч, знають, що таке терпіння й не плюються їжею, а трюфелі і фуагра їдять із ясель. Як вдається досягти такого ефекту та знайти баланс між обмеженнями і вседозволеністю читайте в книзі.

Книга написана дуже живою мовою, чимось схожа на блог. Буде цікава не лише батькам, а і всім хто цікавиться культурними відмінностями й готовий черпати для себе новий досвід.

16_14_04

Здоров’я дитини і здоровий глузд її родичів

Автор книги знаменитий лікар Комаровський по поличках і з аргументами дає відповіді на питання від того як підготуватися до вагітності й народження, а також ростити здорового малюка.

Рекомендується читати до народження малюка, адже тут ви знайдете важливу з перших днів народження інформацію. Це така собі «покрокова інструкція до дитини»,  яку просто необхідно мати на полиці. Читаючи її до народження крихітки, вам стане легше підготуватися до потреб дитини й самим прийняти рішення в наболілих питаннях як і чим годувати, коли починати прикорм і поїти водою, чи краще памперс за пелюшку.

16_15_04

Досить істерик

Істерика дитини в людному місці часто жах як для батьків так і для свідків події. Як же навчити дитину контролювати себе і впоратися зі своїми емоціями? Про це розказують нейробіолог і психіатр Деніел Сігел і дитячий психотерапевт Тіна Брайсон.

Грутнуючись на останніх дослідженнях мозку авторки пояснюють, чому лише спокій і любов – ключ до подолання істерики й заспокоїти дитину криками у відповідь нереально. Автори наводять конкретні приклади й пояснюють, які помилки допускають батьки, вступаючи в конфлікт із дитиною. Мовою фактів автори пояснюють – ключем до спокою всієї родини є дисципліна й повага.

16_16_04

«Лінива мама». Завдання для розвитку

У яку студію раннього розвитку записати малюка? Таке питання виникає в багатьох батьків. Дехто готовий віддати малюка на науку ледь не з пелюшок. Психолог Анна Бикова ж у своїй другій книзі ділиться секретами того, як ростити щасливу дитину, займаючись її розвитком вдома.

Як розвивати мовлення малюка? Чому так важливо давати волю дитячим ручкам і як організувати дома цікаві забавки? Чому грюкати по каструлі дитині можна і треба? Коли починати малювати і які розповідати казки? Відповіді на ці питання, а також конкретні ідеї забавок, у які можуть пограти мами з малюками з користю для дитини читайте в книзі.

Настя Дзюбак



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери