Re: цензії
- 22.04.2024|Ігор ЧорнийРозтікаючись мислію по древу
- 08.04.2024|Ігор ЧорнийЗлодії VS Революціонери: хто кращий?
- 04.04.2024|Ігор Бондар-ТерещенкоЛеді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
- 03.04.2024|Марта Мадій, літературознавицяФантасмагорія імперського пластиліну
- 28.03.2024|Ігор ЧорнийПрощання не буде?
- 20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наукСвітиться сонячним спектром душа…
- 20.03.2024|Віктор ПалинськийУ роздумах і відчуттях
- 20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професорЖиттєве кредо автора, яке заохочує до читання
- 20.03.2024|Віктор ВербичНіна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
- 18.03.2024|Ігор ЗіньчукКумедні несподіванки на щодень
Видавничі новинки
- В «Урбіно» видали безсмертну «Емму» Джейн ОстінКниги | Буквоїд
- Рената Пйонтковська. "Китиха"Дитяча книга | Буквоїд
- Фредерік Верно, "Рейвах"Книги | Буквоїд
- Ніна Горик. "Лінії оборони"Книги | Буквоїд
- Олег Крот. "Комунікації"Книги | Буквоїд
- Таіс Золотковська. "Лінія зусилля"Книги | Буквоїд
- У Vivat вийшла нова книжка Марка ЛівінаКниги | Буквоїд
- Юрій Яновський. "Майстер корабля"Проза | Буквоїд
- Ольга Кобилянська. "За ситуаціями"Проза | Буквоїд
- Іван Франко. "Маніпулянтка"Проза | Буквоїд
Літературний дайджест
Смачного! Топ 6 книжок, які потрібно мати на кухні
Рецепти –це ціла скарбниця, яку кулінари передають з роками.
Яких тільки-но кулінарних книжок зараз не знайдеш! Можна знайти будь-яку, але яку ж обрати? Для цікавого різноманіття пропонуємо книжки рецептів, з якими приготування їжі перетворюється на захопливий та цікавий процес.
Дарія Цвєк. «Солодке печиво»
Тут саме ті рецепти, які ви пам’ятаєте ще з дитинства. Рецепти смаколиків, якими вас годували бабуся та мама. Книга складається з трьох розділів: «Печиво», «Солодкі страви» та «Домашні заготівлі». Детально, з пропорціями та смачними фотографіями. Для любителя солодко – це справжнє відкриття. Цікаве оздоблення тортиків, смачні рецепти коржиків та великий вибір начинок.
Гордон Рамзі. «Bread Street Kitchen.100 рецептів смачних ресторанних страв для приготування вдома»
Книга відомого британського шеф-кухаря шотландського походження – Гордона Рамзі. Саме він перший шотландець отримав три зірки Мішлен. Вишукані рецепти, які дуже просто втілити у життя. Спокусливі фото, які манять своєю смакотою. Швидко, смачно та без зусиль.
Олена Брайченко «Українське застілля»
По-справжньому українські рецепти та смаколики. Тут ви знайдете цікаві ідеї для страв на кожну пору року і на всі випадки життя. Що приготувати на Різдво? На Великдень? Смачні відповіді шукайте в книжці Олени Брайченко. Традиції – це те, на чому тримається наша культура, тому така книга повинна бути на вашій кухні.
Джеймі Олівер «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі»
Чи коли-небудь, ви думали про те, що за 30 хвилин можна приготувати справжні витвори мистецтва? Якщо ні, то ця книга для вас! Джеймі Олівер справжній майстер своєї справи – в легкій манері навчить вас простим рецептам. Погодьтеся, швидкі та корисні страви – це саме те, чого нам не вистачає, адже ми постійно запізнюємося й не маємо часу. Ось вирішення нашої проблеми.
Поділюсь улюбленим рецептом. Зізнаюсь, було важко обрати один, але все ж фаворит є. Це чудесна паста від Джеймі. Не все так просто… хоча ні – приготування якраз просте. Інгредієнти наступні: 2 яєчні жовтки; 125 г пармезану й ще кусочок для натирання; цедра і сік із 2 лимонів; пучечок свіжого базиліку; 500 г листів свіжої лазаньї.
Приготування
*Пам’ятайте, що задоволення процесом – це пріоритет. Відпочивайте, насолоджуйтесь, а смачна їжа це хороший бонус.
*Якщо потрібно збалансувати лимонну кислоту, додайте пармезан чи підсоліть. Так ви врятуєте ситуацію.
*Паста найкраще смакує гарячою, тому не зволікайте.
Леся Кравецька «Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже»
Книжка Лесі Кравецької вже давно популярна серед «домашніх шефів». То не просто так – навіть, якщо ви незнайомі із Галицькою кухнею, після прочитання книги, точно умітимете готувати пляцки! А разом із ними ще й торти, пироги та коржі. І все це на будь-який смак – як підказує назва, прості і не дуже. Тут знайдете страви як для великих свят, так і для затишних вечорів у колі коханих.
Biscotti and chefs
Книга-мрія. Чому? Тому, що Biscotti and chefs вміщує секрет приготування виняткових смаколиків – десертів. А десерти, то моя слабка сторона, особливо, коли рецептами діляться відомі шеф-кондитери. Вони переконають вас, що готувати десерти – це просто! Великої перевагою книжки є цікаві ілюстрації та якість видання. Але найбільший плюсик – те, що рецепти продубльовано англійською мовою.
Аня Остапчук
Коментарі
Останні події
- 24.04.2024|16:50У Києві стартує фестиваль "Книжкова країна"
- 24.04.2024|11:49Олена Чернінька презентує книжку "Лемберґ: мамцю, ну не плач" у Червонограді та Луцьку
- 24.04.2024|10:47"Лабораторія" влаштовує гаражний розпродаж!
- 24.04.2024|09:57Видавництво Анетти Антоненко перевидасть «Пасажира» Патріка Сенекаля
- 23.04.2024|19:34Лауреаткою премії Drahomán Prize-2023 стала Катажина Котинська
- 23.04.2024|14:56Open call на участь у благодійній виставці “1000 ШЕДЕВРІВ, ЗНЯТИХ НА СМАРТФОН”
- 23.04.2024|10:59У Києві презентують роман Галини Лицур-Щадей «Вдома чекає Марко»
- 23.04.2024|09:20Стартував передпродаж на роман Артема Чеха «Пісня відкритого шляху»
- 22.04.2024|15:36У столичному «Комфорт Тауні» відкривається нова «Книгарня Є»
- 22.04.2024|15:15110 тонн макулатури російських і радянських книжок обміняли на два пікапи для ЗСУ