Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

19.06.2016|11:06|Gazeta.ua.

Тридцятирічна праця письменника буде презентована у Херсоні

У вівторок, 21 червня, у Херсоні, бібліотеці ім. О. Гончара відбудеться презентація книги Василя Хитрука "Золота Булава. Духовний Код Трипілля, України і Європи".

Василь Хитрук член Національної спілки письменників України. Він учений, етноісторик, культуролог, літературознавець, санскритолог і перекладач. Також член правління Товариства краєзнавців України, голова надзірної ради неурядової Вільної академії Івана Мазепи і Григорія Сковороди. Автор прозових, поетичних, літературознавчих науково-дослідницьких книг та народознавчих і літературознавчих публікацій в Україні й за кордоном.

Василь Хитрук вів роботу над своєю книгою близько 30 років. "Золота Булава" змінює стереотипи науки, етноісторії, культури. Під новим світлом розглядається духовний код України як "кузні народів" та пов´язана з цим історія атлантів, оріїв, укрів-брагманів, лелегів-слов´ян, трояно-етрусків-італів, сколотів-кельтів, гетів, сармато-скіфів, антів. Вона складається з 24 розділів і додатків. В роботі автор подає порівняльний аналіз слів на санскриті та українській мові, які є тотожними. Вперше наводить 33 приклади вживання назви "Україна" в різних джерелах. Саме в написанні "Україна" – на відміну від використовуваної в історичній науці назви "Окраїна".

Книга буде презентована її автором Василем Хитруком о 10:30.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери